Selektivní voltmetr na bázi číslicového filtru - Jelínek, Josef (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá návrhem selektivního voltmetru na bázi číslicového filtru typu pásmová propust. Vstupní analogové napětí se převádí do číslicového tvaru. Po průchodu filtrem se zobrazuje na LCD displeji střídavě se zvoleným kmitočtem. Součástí práce je deska plošných spojů. Hlavní částí je mikroprocesor ATmega644, pomocí kterého je realizován číslicový filtr. Software pro mikroprocesor je napsán v jazyku C.
Selective voltmeter based on digital filter
Keywords: číslicový filtr; selektivní voltmetr; ATmega644; Butterworthova aproximace; digital filter; Selective voltmeter; ATmega644; Butterworth approximation