Specifika života romských dětí v dětském domově na Vysočině - Moučková, Soňa (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá specifiky života romských dětí v dětském domově na Vysočině. Teoretická část se prolíná s částí praktickou, kde jsou shrnuty základní poznatky k tématu romských dětí a výchovných ústavů a popis života romských dětí v dětském domově na Vysočině, který doplňuje pohled zástupkyně romské komunity.
Specifics of life of Roma children in the children's home in Vysočina
Keywords: romské děti; výchovný ústav; vzdělání; etnicita; diskriminace; Roma child; educational facility; education; ethnicity; discrimination