Transformace firmy TRANSYS spol. s.r.o. na akciovou společnost - Malinová, Monika (Univerzita Pardubice, 1999)
Autorka se v práci nejprve zabývá obecnou charakteristikou forem podnikání, zvláště se zaměřuje na charakteristiku kapitálových společností. V praktické části popisuje firmu TRANSYS a analyzuje vypočtené ukazatele a význam transformace. Dále popisuje průběh přeměny firmy na akciovou společnost.
The transforrmation of the firm TRANSYS Ltd. to the join-stosk company
Keywords: Podnikání; Doprava; transformace; akciové společnosti; Finanční analýza