Ekonomická analýza problematiky biopaliv: Analýza nákladů biopaliv a jejich environmentálních dopadů v porovnání s konvenčními - Kárník, Jiří (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce je zaměřena na analýzu cen biopaliv v porovnání s konvenčními, environmentální a ekonomické dopady na veřejné finance a spotřebitele. Na základě oficiálních dat a vlastního zkoumání je zde vyčíslena spotřeba nafty v průběhu pěstování energetických plodin a dopad směrnice o podpoře využívání biopaliv nebo jiných paliv z obnovitelných zdrojů využívaných v dopravě.
Economic analysis of the issue of biofuels: Cost analysis of biofuels and their environmental impact in comparison with conventional
Keywords: biopaliva; spotřeba paliv; energie; analýza životního cyklu; biofuels; fuel consumption; energy; life cycle analysis