Daně a poplatky obce Sobětuchy - Sokolová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat daně a poplatky obcí, vymezit jejich druhy či členění a následně navrhnout využití finančních prostředků z vybraných místních poplatků v malé obci Sobětuchy. Teoretická část a taktéž první část této bakalářské práce je věnována popisu sdílených a svěřených daních, které obce obdrží do svým rozpočtů. Dále je rozčleněna a detailněji popsána veřejná správa. Druhá část této bakalářské práce je zaměřená na příjmy obce Sobětuchy v letech 2021 a 2022, na příjmy podle rozpočtového určení daní a na příjmy z výběru místních poplatků. Poslední kapitola následně jednotlivé příjmy porovná a navrhne finanční využití.
Taxes and fees of the village Sobětuchy
Keywords: daňové příjmy; daně; daň z příjmu; samospráva; poplatky; obce; tax revenue; taxes; income tax; local government; fees; municipalities