Základní funkce ekonomické analýzy - Říha, Filip (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce je věnována základním funkcím ekonomické analýzy a zabývá se jejich popsáním, vysvětlením a použitím v praxi. Popisuje a vysvětluju chování trhu z pohledu nabídky a poptávky a také chování spotřebitele na trhu. V závěru práce se autor zaměřuje na náklady a jejich funkce spolu s maximalizací zisku a užitku.
Basic Functions of Economic Analysis
Keywords: ekonomie; funkce; analýza; nabídka; poptávka; trh; economics; function; analysis; supply; demand; market