Aplikace nových metod údržby kolejových vozidel - Zezula, Martin (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá analýzou a popisem stávajících a nových metod v údržbě kolejových vozidel. V první části je kladen důraz na popis údržby vozidel u Českých drah a u vozidel metra M1 Dopravního podniku Praha. Druhá kapitola je věnována metodě údržby podle skutečného stavu s důrazem na popis diagnostiky a využití v údržbě. Nové metody v údržbě kolejových vozidel jako je distribuovaná údržba a koncepce údržby výrobcem kolejového vozidla s využitím personálu a technických prostředků provozovatele, jsou popsány ve třetí a čtvrté části s důrazem na soupravy metra M1. Na soupravách metra M1 je proveden výpočet spolehlivosti a pohotovosti. V poslední kapitole diplomové práce je navržen optimální způsob údržby s důrazem na hnací vozidlo (elektrickou lokomotivu) a optimalizace údržby metra M1.
Application of new methods in maintainance of rail vehicles
Keywords: údržba; kolejová vozidla; disponibilita; technické stavy