Správní dozor a sankční prostředky - Šrámková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem práce je analýza právní úpravy správního dozoru obsažené v zákoně č. 255/2012 Sb., kontrolního řádu, v platném znění, a navazujících sankčních oprávnění, a to včetně relevantní judikatury správních soudů. Praktická část je zaměřena na výši sankcí uložených jednotlivými inspektoráty České obchodní inspekce a na nejzávažnější porušení právních předpisů, které byly uloženy za porušení zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele za posledních 10 let. Při analýze budou použity statistické metody. Výsledky analýzy budou syntetizovány a v případě zjištěných nedostatků právní úpravy budou doporučena opatření de lege ferenda.
Administrative supervision and sanctions
Keywords: kontrola ve veřejné správě; správní dozor; průběh kontroly; sankční a nápravné opatření; control in public administration; administrative supervision; the course of control; sanction and remedies