Analýza bezpečného průjezdu silničního motorového vozidla směrovým obloukem - Čížek, Petr (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce analyzuje bezpečný průjezd silničního motorového vozidla směrovým obloukem při respektování působících sil na vozidlo a rovněž se zabývá zohledněnám vlivu vybraných konstrukčních řešení vozidel, jež jsou v provozu. Na hodnoty sledovaných veličin, tj. mezní rychlosti proti smyku a překlopení vozidla a mezní výšku těžiště (doplněno o výpočetní model v MS Excel).
Analysis of a safe passage of a motor road vehicle through a curve
Keywords: bezpečnost jízdy; silniční provoz; průjezdnost; konstrukce; vozidla; směrový oblouk