Vliv rekonstrukce lanové dráhy v Peci pod Sněžkou na životní prostředí - Kočanová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce se v teoretické části zabývá historií lanové dráhy na Sněžku. Popisuje historický vývoj až po současný stav lanové dráhy. Porovnává navrhované varianty předložených projektů k realizaci lanovky nové. U předložených projektů jsou popisovány základní údaje, technologické údaje a zábor půdy. Velký důraz je kladen na posuzování vlivů projektů na životní prostředí.
Influence of the reconstuction mountain lift on the environment in Pec pod Sněžkou
Keywords: lanová dráha; životní prostředí; posuzování vlivů na životní prostředí; Pec pod Sněžkou; mountain lift; environment; environmental impact assessment