Postavení a význam dopravy v Pardubickém regionu - Slanina, Petr (Univerzita Pardubice, 2010)
V bakalářské práci se popisuje obecně Pardubický kraj z důvodu lepšího poznání vlastností této lokality a vývoj makroekonomických ukazatelů v této lokalitě. Dále je zpracováno porovnání ekonomické situace s dopravními výkony regionu a jsou naznačeny možnosti rozvoje dopravní infrastruktury s ohledem na potřeby a možnosti regionu.
Position and meaning transport in Pardubice region
Keywords: Pardubický kraj; makroekonomické ukazatele; dopravní ukazatele; rozvoj dopravní infrastruktury; Pardubice region; macroeconomics indicators; transport indicators; development of transport infrastructure