Komparativní analýza virtualizačních technologií serverů - Černoch, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce obsahuje seznámení s principy virtualizace serverů. První část se zaměřuje na obecnou problematiku virtualizace. V druhé části jsou popsány tři hlavní virtualizační řešení na trhu od firem VMware, Microsoft a Citrix. Následuje zhodnocení posbíraných dat.
Comparative analysis of server virtualization
Keywords: virtualizace; hypervizor; konsolidace; virtualization; hypervisor; consolidation