Obnova vozového parku hromadné dopravy vozy s alternativním pohonem s ohledem na ekonomický přínos - Černá, Hana (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zaměřuje na použití alternativních paliv v oblasti hromadné dopravy. Zmiňuje způsoby jakými stát či Evropské společenství podporuje rozvoj přeměny vozových parků. Mapuje zkušenosti z již zavedených flotil dopravních společností a finanční úspory a naopak náklady navíc, kterých je zapotřebí k provozování vozidel a jejich pořízení.
The Renewal of Vehicle Fleets in Public Transport and Its Economy
Keywords: alternativní paliva; hromadná doprava; Česká republika; vozový park; alternative fuel; public transport; Czech Republic; vehicle fleet