Prózy Lubomíra Macháčka ve vývoji české fantastiky - Janderová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2019)
Hlavním cílem bakalářské práce je zařazení pardubického spisovatele Lubomíra Macháčka do české fantastické literatury. Mezi analyzovaná díla, jimž se bude práce věnovat patří Písek v zubech (1978), Výlety do snů (1984), Fantastický mezičas (1989), Upíří tanec (1993) a Zasvěcen démony (2001). Nejprve bude definován vývoj české sci-fi a fantasy literatury po prvorepupublikovém období. Poté budou díla jednotlivě analyzována.
Proses by Lubomír Macháček in the History of Czech Fantasy Literature
Keywords: Science fiction; fantasy; mystery; fantastická literatura; Macháček., Lubomír; Science-fiction; fantasy; mystery; fantastic literature; Macháček., Lubomír