Bezpečnostní systémy pro ochranu rodinných domů a rozsáhlých přilehlých pozemků - Francl, František (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou návrhu bezpečnostního systému pro ochranu rodinného domu a rozsáhlého přilehlého pozemku. Cílem práce je navrhnout efektivní řešení, které zajistí komplexní zabezpečení objektu proti možným hrozbám. Nejprve je popsán současný stav v oblasti zabezpečení rodinných domů a pozemků, poté následuje identifikace hrozeb a analýza rizik konkrétního prostředí. Při výběru kamerového systému jsou využity vícekriteriální rozhodovací metody - bodovací metoda, Fullerova metoda a Sattyho metoda párového porovnávání. Na základě výsledků bakalářské práce je vytvořen návrh implementace bezpečnostního systému. Výsledkem práce je konkrétní návrh rozmístění kamer a dalších bezpečnostních prvků spolu s odhadem nákladů na jejich realizaci. Navržené řešení slouží jako podklad pro jeho případnou praktickou realizaci a přispívá ke zvýšení bezpečnosti objektu.
Security systems for the protection of houses and large adjacent properties
Keywords: analýza rizik; bezpečnost; bezpečnostní systémy; kamerové systémy; vícekriteriální rozhodování; risk analysis; security; security systems; camera systems; multi-criteria decision making