Nabývání a pozbývání státního občanství - Bernatová, Petra (Univerzita Pardubice, 1995)
Práce je věnována problematice nabývání a pozbývání státního občanství. Po obecné úvodní kapitole se autorka pokouší zmapovat historický vývoj nabývání a pozbývání státního občanství, zaměřuje se zjm. na současnou právní úpravu. Konkrétní způsoby nabývání a pozbývání státního občanství doplňuje jednoduššími praktickými případy.
Keywords: státní občanství; právo; dokumenty; historie občanství