Analýza současného stavu poskytování dotací a následná veřejnosprávní kontrola ve vybraných městech - Žáková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato diplomová práce bude analyzovat současný proces dotačního řízení ve městě Lanškroun a ve městě Ústí nad Orlicí, přičemž město Lanškroun je stěžejním pro tuto diplomovou práci a město Ústí nad Orlicí bude využito pro vzájemnou komparaci. Jejím cílem je především podat nejen zástupcům města věrný obraz o vývoji dotačního řízení za posledních 5 let. Komparace poskytnutých finančních prostředků bude provedena za sledované období 2013 -2017. Následně bude analyzován průběh veřejnosprávních kontrol u příjemců dotací v různých oblastech nejen dotačních programů obou měst. Diplomová práce poskytne návrhy na zefektivnění systému poskytování dotací a eliminaci chyb v obou městech, kterých bude dosaženo SWOT analýzou.
Analysis of the current state of provision of subsidies and subsequent public-law control in selected cities
Keywords: dotace; veřejná podpora; veřejný sektor; dotační program; dotační řízení; poskytovatelé dotace; příjemci dotace; veřejnosprávní kontrola; subsidy; public help; public sector; subsidy program; subsidy proceedings; grantor; grant recipient; public inspection