Alternativní pohony automobilů a možnosti jejich rozšíření - Stuchlík, Roman (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá alternativními pohony automobilů a možnostmi jejich rozšíření. První část práce je věnována přehledu základních a alternativních způsobů pohonu. Další část ppráce se zabývá analýzou současného stavu v Evropské Unii i České republice. Následuje předpokládaný scénář rozšíření těchto technologií. V poslední části se práce věnuje posouzení přínosů z rozšíření využití alternativních pohonů automobilů.
Alternative drives of cars and possibilities of their enlargements
Keywords: alternativní pohony; automobily; biopaliva; srovnání; rozšíření; alternative drives; cars; biofuels; comparsion; enlargement