Zobrazování 3D scény metodou raytracingu - Lokvenc, Pavel (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce pojednává o zobrazovací metodě raytracing, která vyhází z geometrické optiky a využívá se pro vykreslování trojrozměrných scén. Práce obsahuje teoretický popis řešených problémů. V praktické části je provedena implementace vlastního vykreslovacího systému.
Rendering 3D scene with method of raytracing
Keywords: 3D; počítačová grafika; sledování paprsku; vykreslování; 3D; computer graphics; ray tracing; rendering