Hodnocení přínosů využívání obecního majetku plynoucích občanům obce - Průšová, Jana (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce je zaměřena na hodnocení přínosů a nedostatků při využívání obecního majetku. V práci je hodnocena spokojenost občanů obce s využíváním daného majetku. Spokojenost je tak vnímána jako jeden z možných indikátorů pro hodnocení hospodaření s majetkem obce. Práce pro hodnocení využívá situaci ve městě Chotěboř, jejíž majetkovou politikou se zabývá. V práci je analyzován vztah finančního hospodaření obce a majetkové politiky obce. Dále jsou hodnoceny dopady hospodaření s majetkem na rozvoj obce, zejména na spokojenost občanů.
Assessing the Benefits of the Use of Municipal Property Arising Citizens of the Municipality
Keywords: Obec; místní ekonomický rozvoj obce; majetková politika; majetek; spokojenost; municipality/villages and towns; local economic development; property policy; property; satisfaction