Restaurování nástěnné malby s motivem "Humprecht na sněmu" v tzv. akustické hodovní síni na zámku Humprecht v Sobotce - Beranová, Anežka (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. První částí je restaurování nástěnné malby "Humprecht Jan Černín na zasedání sněmu Království Českého". Malba pochází z roku 1937 a jejím autorem je Richard Wiesner. Tato malba je součástí výzdoby tzv. akustické hodovní síně zámku Humprecht. Práce je složena z restaurátorského průzkumu a dokumentace a je doplněna obrazovou a grafickou přílohou. Druhá, teoretická, část, rozvíjí podrobněji téma trhlin v omítkách. Zabývá se jejich rozdělením dle původu a praxí v jejich ošetřování při restaurování historických objektů.
Restoration of wall painting "Humprecht on a council" in Acustic hall in Humprecht castle in Sobotka
Keywords: restoration; wall painting; research; cracks; statics