Linuxová distribuce pro techniky - Svoboda, Pavel (Univerzita Pardubice, 2009)
Cílem práce je analyzovat současný stav využívání open source produktů na naší univerzitě a pro vybrané vědeckotechnické oblasti navrhnout vhodné alternativy z prostředí open source softwaru. Pro tyto účely byla vytvořena živá distribuce založená na GNU/Linuxu umožňující snadnější přechod na open source software. Nedílnou součástí práce je také popis jednotlivých produktů. Ke každé zvolené aplikaci byl vytvořen jednoduchý tutoriál s příklady.
Linux distribution for technical univerzity
Keywords: software; open source; technics; GNU/Linux; software; open source; technika