Prevence syndromu vyhoření - návyky a postoje podporující vitalitu - Komendová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2017)
Název bakalářské práce je Prevence syndromu vyhoření - návyky a postoje podporující vitalitu. Práce má jak teoretickou tak i praktickou část. Teoretická část je zaměřena na příčiny, faktory, příznaky, fáze, diagnostiku syndromu vyhoření, následně možností jeho prevence jako je duševní hygiena, týmová spolupráce apod. Teorie zahrnuje pozitivní individuální vlastnosti, vitalitu, návyky a postoje. Pro výzkumnou část ve zdravotnickém zařízení byl použit k diagnostice BM: Burnout Measure, na základě negativního výsledku byly provedeny individuální rozhovory s pracovníky zdravotnického zařízení zaměřené především na jejich vitalitu. Vyhodnocení a prezentování nasbíraných dat jsou ve výzkumné části.
The prevention of burnout syndrome - habits and attitudes promoting vitality
Keywords: postoje; prevence syndromu vyhoření; návyky; vitalita; attitudes; prevention of burnout syndrome; habits; vitality