Návrh výpočtového modelu dlouhovláknových kompozitů s kovovou výztuží a nelineární matricí - Matěna, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá návrhem materiálových vstupů do výpočtového modelu dlouhovláknových kompozitů s kovovou výztuží a elastomerovou matricí. Tyto kompozitní materiály se vyskytují například v pneumatikách jako tzv. ocelokordové nárazníky. Experimentální měření materiálových charakteristik kompozitních vzorků a samostatných elastomerů pro potřeby výpočtového modelování je obsaženo v práci.
Design of computational model of long fibre composites with metal reinforcement and non-linear matrix
Keywords: elastomers; long fibre composites; tyres; computational modelling; elastomery; dlouhovláknové kompozity; pneumatiky; výpočtová modelování