Simulační ověření spotřeby aku vozidla na trati Tábor-Bechyně - Chudlařský, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato práce se zabývá simulací spotřeby akumulátorového vozidla na železniční trati z Tábora do Bechyně. V teoretické části seznamuje čtenáře se samotnou tratí a simulovaným vozidlem, včetně obecného popisu a příkladů skutečných aku vozidel. Dále je v této práci popsána problematika trakčních výpočtů, na jejichž základě byl sestaven simulační program v Matlabu. Cílem práce je určení spotřeby vozidla a posouzení vhodnosti nasazení na tuto trať v porovnání se současným elektrickým provozem.
Battery rail vehicle - simulation verification on the line Tábor-Bechyně
Keywords: akumulátorové kolejové vozidlo; trakční mechanika; simulace; Matlab; spotřeba; battery rail vehicle; traction mechanic; simulation; Matlab; electricity consumption