Metody hodnocení investičních příležitostí - Šedinová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat investici do hlubotiskového stroje. Tato analýza bude provedena za použití vybraných metod pro hodnocení efektivnosti investic. Teoretická část se nejdříve zaměřuje na vysvětlení základních pojmů z oblasti investic a investiční činnosti. Následuje výčet metod hodnocení efektivnosti investic, které jsou přehledně rozděleny do skupin a jsou zde popsány vlastnosti jednotlivých metod. Praktická část se zabývá aplikací vybraných metod na investici do tiskového stroje pro zjištění reálné efektivnosti toho projektu. V závěru bakalářské práce jsou zhodnoceny výsledky dosažené pomocí aplikovaných metod statických a dynamických.
Methods for evaluation of investment opportunities
Keywords: Efektivnost; investice; investiční projekt; diskontní sazba; effectiveness; investments; investment project; discount rate