Podnikání zahraničních společností v České republice v období hospodářské transformace - Váchová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 1994)
Uvod práce se zabývá výchozími podmínkami hospodářské transformace. Je zaměřena na problémy transformujících se podniků a na rozdíly mezi českou a americkou manažerskou kulturou. V oblasti ekologické se věnuje současné situaci životního prostředí v ČR a tržně-ekonomickým nástrojům v řízení životního prostředí. Ve speciální části uvádí činnost tří zahraničních společností, které začaly v ČR působit po roce 1989. V závěru se autorka snaží zhodnotit přínos jednotlivých zahraničních společností.
Keywords: Podnikání; zahraniční společnosti; společnosti; transformace; podniky; Analýza; CEBA Group; Linaset; SCALA; software; ekologie