The question of Jewish identity in Jewish-American literature - Truncová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce je zaměřena na rozbor románů Abrahama Cahana "Vzestup Davida Levinského" a Isaaca Bashevise Singera "Kejklíř z Lublinu", rozebírá otázku židovské identity, vztah k židovským kořenům, otázku asimilace a sekularizace.
Otázka židovské identity v židovsko-americké literatuře
Keywords: americká literatura; židovská literatura; Židé; židovství; asimilace; rozbor literárního díla; národní identita