Sociální dopady produkce výrobků na vybrané účastníky hodnotového řetězce - Kohoutková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce podává na základě provedené odborné literární rešerše přehled o sociálním hodnocení životního cyklu výrobku. V úvodu jsou charakterizovány jednotlivé přístupy k životnímu cyklu produktu. V práci je vymezeno hodnocení environmentálních a sociálních dopadů. Dále se práce zaměřuje na hodnocení sociálních dopadů podél životního cyklu výrobku u subjektů hodnotového řetězce vyjma konečných spotřebitelů.
Social impacts of the production to value chain actors
Keywords: životní cyklus výrobku; LCA; SLCA; stakeholder; subjekty hodnotového řetězce vyjma konečných spotřebitelů; sociální ukazatele; product life cycle; LCA; SLCA; stakeholder; value chain actors not including consumers; social indicators