Trestná činnost spojená s konkursem a vyrovnáním - Čermáková, Ivana (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá problematikou hospodářské trestné činnosti vyskytující se v souvislosti s konkurzem a vyrovnáním v České republice. Obsahuje stručnou charakteristiku konkurzního a vyrovnacího řízení a jejich samotný průběh. Podrobněji rozebírá jednotlivé trestné činy vztahující se ke konkurznímu a vyrovnacímu řízení. Poslední část je věnována otázkám dalšího vývoje úpadkového práva v České republice a zamítnuté novele trestního zákona.
Criminality related to bankrupt and compensation
Keywords: konkurz; vyrovnání; trestná činnost; insolvenční zákon