Možnosti zabezpečení prostředků IoT ve výrobním podniku - Ondrůch, Radim (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem této bakalářské práce je vyhledat možnosti a rámcově navrhnout realizaci zabezpečení prostředků Internet of Things v provozu výrobního podniku. První část práce představuje možnosti využití IoT technologií ve výrobním prostředí a definuje koncept Industry 4.0. Dále práce popisuje reálné hrozby při implementaci chytrých řešení a dle architektury IoT jsou vytipována zranitelná místa využívaných technologií. V poslední části práce jsou navrženy implementace IoT technologií do výroby a odpovídající formy zabezpečení pro daná řešení.
Options for Securing IoT Assets in the Manufacturing Enterprise
Keywords: Internet věcí; Průmysl 4.0; Kyberbezpečnost; Návrh zabezpečení; Bezdrátové sítě; Internet of Things; Industry 4.0; Cybersecurity; Security design; Wireless networks