Porovnání metod dvousnímkové a vícesnímkové fotogrammetrie pro dokumentaci dopravních nehod - Matoušek, Jan (Univerzita Pardubice, 2002)
Dokumentace dopravních nehod založená na transformaci fotografií na základě geodetických poznatků za použití výpočetní techniky, tzv. fotogrammetrie. Výhody a nevýhody těchto metod ve srovnání s metodami klasickými a také mezi jednotlivými fotogrammetrickými metodami. Analýza dopravní nehodovosti v ČR.
Comparasion of two- and multishot photogrammetry methods for traffic accident documentation
Keywords: Dopravní nehody; silniční provoz; Silniční vozidla; dokumentace; fotogrammetrie