Vliv médií na utváření představ o ideálním vzhledu žen - Šedá, Jolana (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá vlivem médií na ženy. Na začátku práce se věnuji sebepojetí a poté představím média, která v mé práci hrají klíčovou úlohu. Dále se zabývám reklamou, péčí o tělo a vzhledem těla, ideálem krásy. Zmiňuji pak také sport, plastickou chirurgii, kosmetické úpravy a poruchy příjmu potravy. Cílem této práce je zjistit, zda a jak vybrané ženy reflektují vliv médií na jejich sebehodnocení a na péči o sebe. Práce vychází z výsledků kvalitativního výzkumu, který byl prováděn technikou polostrukturovaného rozhovoru a pozorováním.
Influence of the media in forming ideas about the ideal women's look
Keywords: média; reklama; sebepojetí; ideál krásy; mass media; adversiting; self-concept; ideal beauty