Vliv obsahu Sn4+ na barevné vlastnosti pigmentů typu YFeO3 - Burkovičová, Aneta; Dohnalová, Žaneta; Šulcová, Petra (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem výzkumu bylo ověřit, jaký vliv má zvyšující se obsah Sn4+ na barevné vlastnosti pigmentů typu YFex(SnMg)1-xO3, kde x = 0; 0,9; 0,7 a 0,5. Vzorky byly vypáleny v teplotním rozsahu 900 – 1300 °C a aplikovány do organického pojivového systému. Byla proměřena i distribuce velikosti částic a fázové složení bylo ověřeno rentgenovou difrakční analýzou.
The Effect of Sn4+ Content on the Color Properties of YFeO3 Pigments
Keywords: YFeO3; anorganické pigmenty; barený systém CIE L*a*b*; distribuce velikosti částic; rentgenová difrakční analýza; YFeO3; Inorganic pigments; CIE L*a*b* color system; particle size distribution; X-ray diffraction analysis