Postoj veřejnosti ke stáří - Brablecová, Simona (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá postojem veřejnosti ke stáří. Hlavním cílem je zjistit, jak vnímá veřejnost stáří a starého člověka. V teoretické části jsou rozebírány pojmy stáří a stárnutí, se kterými souvisí změny, potřeby a nejčastější onemocnění v tomto období. Dalšími kapitolami jsou například geriatrická křehkost nebo ageismus. Pro průzkumnou část práce byl zvolen nestandardizovaný dotazník vlastní tvorby, který byl určen pro respondenty starší 18 let a byl zcela anonymní. Tato část práce se zajímala hlavně o názor společnosti na seniora, znalosti pojmu "ageismus", změn a onemocnění ve stáří a o diskriminaci a šikanu u seniorů.
Public attitude towards old age
Keywords: stáří; stárnutí; senioři; ageismus; old age; aging; seniors; ageims