Studium reaktivity diazoniových solí při arylaci tryptofanů - Traore, Kadiatou (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce je zaměřena na studium reaktivity diazoniových solí pro C-H arylace tryprofanů. Pro substituované benzendiazoniové soli byly určeny relativní hodnoty jejich disociačních energií vazeb (BDE) a ty korelovány s vypočtenými i experimentálně zjištěnými parametry, jako například vlivem substituce na polohu vibračních pásů, či Hammettovskými konstantami.
Study of Reactivity of Diazonium Salts in Arylation of Trypthophans
Keywords: diazoniové soli; disociační energie vazeb; arylace; tryptofan; diazonium salts; bond dissociation energy; arylation; tryptophan