Reprezentace nekonvenčních léčebných praktik na stranách časopisu Český Kneipp na pozadí rozvoje alternativní medicíny v českých zemích na přelomu 19. a 20. století - Kováříková, Julie (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem předkládané bakalářské práce je analýza pramene, periodika Český Kneipp, jako jedné z forem projevu rozvoje alternativní medicíny v českých zemích na přelomu 19. a 20. století. Autorka se na základě rozboru pramene a za použití odpovídající odborné literatury pokusila přiblížit významu a funkci daného periodika.
Representation of Unconventional Healing Practices on the Pages of Český Kneipp Magazine on the Background of the Development of Alternative Medicine at the Turn of the Twentieth Century
Keywords: dějiny medicíny; history of medicine; alternativní léčebné praktiky; vodoléčba; Kneipp, Sebastian; Český Kneipp; periodický tisk; přelom 19. a 20. století; alternative healing practices; water cure; periodical press; turn of 19th and 20th century