Speciální keramika - výroba, využití - Skalická, Martina (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na přípravu a využití speciální keramiky. První část je věnována historii keramiky a odlišnostem tradiční a speciální keramiky. Další část se zabývá technologickými postupy v keramice a je zaměřena na jednotlivé druhy speciální keramiky. Závěr práce popisuje experimentální část, ve které byla měřena délková teplotní roztažnost u čtyř vzorků keramiky.
Special ceramics - production, application
Keywords: keramika; technologické procesy; speciální keramika; délková teplotní roztažnost; ceramics; technological processes; special ceramic; length thermal expansion