Odraz předvstupní pomoci v čerpání finančních prostředků ze SF po vstupu ČR do EU v Olomouckém regionu - Holá, Eva (Univerzita Pardubice, 2007)
Programy pomoci určené ČR ještě v období před vstupem ČR do EU byly důležitým nástrojem pro přípravu na členství v EU, a to jak ve sbližování právních předpisů, rozvoji regionů atd., tak také v přípravě českých subjektů na čerpání evropských prostředků ze strukturálních fondů (SF). V loňském roce skončilo naše první zkrácené programovací období 2004 – 2006. Jak se v tomto období dařilo v čerpání prostředku ze SF Olomouckému kraji a zda v tomto regionu před vstupem do EU proběhly nějaké programy, které nebyly přístupné ostatním regionům, a které mohly mít vliv na lepší přípravu subjektů z tohoto kraje, se bude zabývat tato diplomová práce. Zároveň si bude všímat toho, zda se problémy, které se vyskytly v období příprav na čerpání evropských prostředků objevují i v současné době.
Reflection of pre-accession assistance in funding from SF after accession of the Czech Republic to the European Union in Olomouc region
Keywords: pre-accession assistance; Structural Funds; European Union; předvstupní pomoc; Strukturální fondy; Evropská Unie