Restaurování historického tisku Poselkyně Starých Prjbehůw Cžeských Aneb Kronyka Cžeska z roku 1700 - Bartoňová, Eva (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce obsahuje podrobný typologický a typografický popis knihy, popis stavu díla před restaurováním včetně popisu poškození. Text dále obsahuje restaurátorský průzkum s vyhodnocením provedených analýz, restaurátorský záměr, přesný popis restaurátorských prací, seznam použitých materiálů a chemikálií a doporučené podmínky uložení.
The restoration of the historic print Poselkyně Starých Přjběhůw Cžeských Aneb Kronyka Cžeska from the year 1700
Keywords: kniha; kování; Poselkyně Starých Přjběhůw Cžeských Aneb Kronyka Cžeska; restaurování; kovové prvky; book; metal components of bookbinding; restoration