Horní Kalná 1850-1938 - Dědková, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zaměřuje na politický, hospodářský a společenský vývoj v obci Horní Kalná v letech 1850-1938. Zabývá se událostmi, které se v té době v obci udály. Hlavní informační zdroje jsou archiv obce Horní Kalná a úryvky z knihy Dolní Kalná a Slemeno od Josefa Bajera.
Keywords: daily life; 19th-20th century; cultural life; Horní Kalná; každodennost; 19.-20. století; kulturní život