Stanovení obsahu dusičnanů v různých druzích minerálních vod - Chovančíková, Jarmila (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá stanovením dusičnanů v přírodních minerálních vodách. Cílem experimentální části bylo stanovení dusičnanů v 5 druzích balené přírodní minerální vody, a to spektrofotometricky jako červený komplex azobarviva i jako žlutý komplex vznikající reakci s kyselinou salicylovou.
Determination of nitrate content in various mineral water kinds
Keywords: přírodní minerální vody; stanovení dusičnanů