Racionalizace provozu na železniční trati Valašské Meziříčí Kojetín - Dujka, Vlastimil (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je zaměřena na racionalizaci provozu na železniční trati Valašské Meziříčí Kojetín z pohledu zvýšení efektivnosti provozu. Analýza současného stavu popisuje charakteristiku všech železničních stanic a zastávek dané železniční tratě, přepravní trh, rozsah dopravy a výpočet propustné výkonnosti. Navrhovaným řešením je snížení celkové doby přepravy, vytvoření podmínek pro železniční kmenovou dopravu a možnost integrace veřejné hromadné dopravy.
The rationalization of the railway line Valašské Meziříčí Kojetín
Keywords: racionalizace; železniční doprava; propustná výkonnost; technologie; rationalization; railway transport; permeable performance; technologies