N-koordinované organotellurnaté sloučeniny a jejich reaktivita - Drábková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato diplomová práce je zaměřena na chemii (N),C,N-chelatujících organotellurnatých a telluričitých sloučenin, zejména na jejich přípravu a popis jejich reaktivity. Práce je rozdělena do tří částí - první z nich tvoří literární rešerše popisující sloučeniny telluru obsahující různé typy analogických chelatujících ligandů zejména jejich přípravu a reaktivitu. V druhé části jsou diskutovány dosažené výsledky v rámci diplomové práce.
N-coordinated organotellurium(II) compounds and their reactivity
Keywords: tellur; chelatující ligandy; NMR spektroskopie; rentgenová difrakční analýza; tellurium; chelating ligands; NMR spectroscopy; X-ray diffraction analysis