Roald Dahl and Lewis Carroll - the authors for two audiences - Kališová, Jitka (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce analyzuje dvě dětské knihy, "Karlík a továrna na čokoládu" od Roalda Dahla a " Alenka v říši divů" od Lewise Carrolla z hlediska jejich schopnosti oslovit dvě různá čtenářská publika - děti a dospělé.
Roald Dahl a Lewis Carroll - autoři pro dvě čtenářská publika
Keywords: dětská literatura; Dahl, Roald; Carroll, Lewis; rozbory