Vliv periodického školení nelékařských zdravotnických pracovníků na kvalitu prováděné KPR u dospělých v nemocničním zařízení - Černá, Eva (Univerzita Pardubice, 2019)
Předložená bakalářská práce je standardně členěna na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou uvedeny základní informace týkající se kardiopulmonální resuscitace - její historie, rozdělení, současně také požadavky na její kvalitu a aktuální doporučení. Také uvádí informace vztahující se k periodickému školení ve zdravotnickém zařízení. Praktická část se zmiňuje o použitém kvantitativním průzkumném šetření metodou dotazníku, jehož cílem bylo zjistit výši znalostí všeobecných sester o resuscitaci a jaký má vliv periodické školení sester na kvalitu prováděné resuscitace ve vybraném zdravotnickém zařízení. Vlastní šetření proběhlo v měsících lednu a únoru 2019 v nemocničním zařízení okresního typu. Soubor respondentů tvořily všeobecné sestry.
The Influence of Periodic Training of Non-medical Health Workers on the Quality of the Implementation of CPR with Adults in Hospital Facilities
Keywords: základní kardiopulmonální resuscitace; rozšířená kardiopulmonální resuscitace; náhlá zástava oběhu; periodické školení; basic cardiopulmonary resuscitation; extended cardiopulmonary resuscitation; sudden arrest of circulation; periodical training