Extrakce magnetickou tuhou částí - Kandelová, Martina (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá izolací vybraných neionických tenzidů, estery kyseliny ftalové, alkylfenolů a ropných látek z modelových vodných směsí pomocí extrakce magnetickou tuhou fází s následnou analýzou kapilární plynovou chromatografií.
Magnetic solid phase extraction
Keywords: extrakce magnetickou tuhou fází; plynová chromatografie; neionické tenzidy; ropné látky; alkylfenoly