Rozbor finančního zdraví sítě čerpacích stanic - Salfická, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na rozbor finančního zdraví sítí čerpacích stanic. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. První část popisuje finanční zdraví a finanční analýzu, dále jsou uvedeny její ukazatele. Zahrnuje také popis účetních výkazů, jako jsou rozvaha, výkaz zisku a ztrát a cash flow. Rovněž jsou představeny základní metody finanční analýzy. Druhá část se věnuje praktické aplikaci finanční analýzy, zahrnuje představení společnosti, souhrnné zhodnocení výsledků a návrhy doporučení pro finanční řízení.
Analysis of the Financial Health of Gas Station Networks
Keywords: finanční zdraví; finanční analýza; EUROBIT; absolutní ukazatele; poměrové ukazatele; financial health; financial analysis; EUROBIT; absolute indicators; ratio indicators