Výuková aplikace pro teorii grafů - Hrubý, Václav (Univerzita Pardubice, 2022)
Cílem bakalářské práce je vytvořit aplikaci pro demonstrování vybraných algoritmů z oblasti teorie grafů. Aplikace bude schopna animovat elementární kroky algoritmů. Aplikace bude vytvořena v programovacím jazyce Java. V teoretické části práce budou představena vybraná témata a typy úloh z teorie grafů. Dále bude proveden návrh výukové aplikace. V praktické části bude vytvořena aplikace pro podporu výuky teorie grafů. Aplikace uživateli umožní vybrat úlohu z oblasti teorie grafů a následně bude krok po kroku animovat řešení úlohy. Jednotlivé kroky řešení budou zároveň okomentovány a vysvětleny. Složitost úloh bude definována podle vstupních parametrů. Úlohy mohou být vybírány z množiny konkrétních úloh, které budou již v aplikaci připraveny, nebo aplikace může úlohy generovat, případně může umožnit uživateli navrhnout vlastní graf a na něm poté demonstrovat algoritmus.
Educational application for graph theory in Java language
Keywords: teorie grafů; výuková aplikace; Dijkstrův algoritmus; Eulerovský tah; uzel; graph theory; educational application; Dijkstra's algorithm; Eulerian path; node