Elektrifikace tratě Karlovy Vary - Kadaň a její začlenění do IDS - Berzkowitsch, Michael (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá možností začlenění železniční trati Chomutov – Karlovy Vary do Integrovaného dopravního systému Karlovarského kraje. Toto začlenění se řeší v traťovém úseku Kadaň – Dalovice. První část práce popisuje základní charakteristiky Karlovarského kraje – silniční a železniční síť. Druhá část zmiňuje zásady a platnou právní úpravu pro IDS a třetí část zvažuje možnosti zkvalitnění přepravy cestujících v rámci IDS. Poslední část diplomové práce vyhodnocuje a uvádí konkrétní možná řešení návaznosti spojů.
Electrification of route Karlovy Vary - Kadaň and its comprehension into the integrated trasport system
Keywords: integrované dopravní systémy; Dopravní obslužnost; autobusové zastávky